گزارش مطالعه بازار مربا و مارمالاد

گزارش مطالعه بازار مربا و مارمالاد – HSCode:2007

مربا، ژله، مارمالاد (Marmalade)، پوره و خمير ميوه‌ كه به وسيله پختن به دست‌آمده با يا بدون افزودن قند يا ساير مواد شيرين‌كننده.

مجموعه میوان امیدوار است گزارش مطالعه بازار مربا و مارمالاد تهیه شده  که خلاصه آن تشریح و داده ها نیز قابل دانلود می باشد به عزیزان فعال و یا علاقه مند به فعالیت کمک نماید.

برخلاف عقیده بسیاری از مصرف کنندگان مربا (میوه های پخته شد و غلیظ شده با شکر و …) در کشور عزیزمان، این خوراکی خوشمزه دارای قدمت کهن نبوده و در اصل از خوراکی های سنتی ایران محسوب نمی گردد. چرا که شکر که یکی از مواد به کار رفته در آن است خود دارای قدمت طولانی و کهن نسیت. در عین حال مانند برخی از کشورهای خاورمیانه در ایران نیز این محصول با استقبال بسیار روبرو شد. این امر باعث شد تا ایرانیان در تولید این محصول به مهارت برسند و محصول در کلاس جهانی تولید کنند. 

درحال حاضر وضعیت چگونه است؟

کیفیت مربای ایرانی در کنار تنوع بالای آن موجبات تصاحب میانگین سهم بازار نزدیک به 2% را فراهم نموده است. البته با توجه به پتانسیل بالای مربای ایرانی و همچنین بازار بیش از 800 میلیون نفری خاورمیانه و کشورهای حوزه CIS این رقم را می توان با برنامه ریزی درست و استفاده از تمام پتانسیل ایران و به طور ویژه مانور بر تنوع طعم مربای ایران به میزان زیادی فزونی بخشید.

طبق محاسبات صورت گرفته بر روی داده های تجاری سازمان تجارت جهانی توسط تیم تحقیق و توسعه(مطالعات بازار) شرکت میوان؛ میانگین قیمت صادراتی مربای ایران رقمی در حدود 1910 دلار در هر تن بوده است که این رقم در حدود 110 دلار از میانگین قیمت صادرات جهانی آن بالاتر می باشد. شایان ذکر است که این رقم می تواند بالاتر برود و یکی از موانع پیش رو این است که متاسفانه در این محصول نیز ایرانیان اقدام به فله فروشی می کنند. این فله فروشی تا جایی پیش رفته است که برخی از صادرکنندگان این محصول اقدام به فله فروشی آن به کشورهای رقیب مانند ترکیه می نمایند. این امر با تحلیلی کوتاه از میزان واردات مربا و ظروف بسته بندی آن مانند شیشه (جار کوچک) توسط کشور ترکیه و بررسی میزان و بازارهای مربای صادراتی ترکیه قابل تشخیص است.

فله فروشی مربا چه اشکالی دارد؟

فله فروشی باعث می شود تا مصرف کننده نهایی هیچ وقت با نام ایران و شرکت های ایرانی آشنا نشود. مشتریان مربای فله ایرانی (شرکت هایی که اقدام به بسته بندی، برندسازی و صادرات مجدد می نمایند) عملا رگ بازار را در دست خواهندداشت؛ و مارا با کمک خود از عرصه رقابت در کف فروشگاه های سرتاسر جهان کنار بزنند. علی رقم اینکه برخی از شرکت های ایرانی در سالهای گذشته اقدام به برنامه ریزی و اجرای فعالیت های مربوط به برندسازی و صادرات هدفمند نموده اند، با این حال به وضوح و مانند بسیاری از کالاهای ایرانی این محصول نیز از عدم برندسازی و صادرات مستقیم و هدفمند در بسته بندی نهایی برای مصرف کننده رنج می برد.


جهت دریافت خلاصه گزارش مطالعه بازار مربا و مارمالاد بر اساس داده های سال 2018 اینجا کلیک کنید و برای دریافت اطلاعات بیشتر از طریق راه های زیر با ما در تماس باشد:
rd@meoneco.com
021-66382387

رویدادهای مرتبط

صادرات مربا، مطالعه بازار مربا، به کجا مربا صادر کنم؟، بهترین بازار برای مربا، صادرات مربا به اوراسیا، اتحادیه اوراسیا